Kate Nash

Ik heb een afspraakje met Kate Nash. We hebben op een zonnige woensdagmiddag afgesproken in Amsterdam bij Restaurant Pancakes in De 9 Straatjes. Romantisch toch? We hebben hier afgesproken vanwege een vervelend souvenirtje. Ze heeft namelijk een koeienmelk-allergie, ergens opgelopen tijdens het touren waarschijnlijk, en juist in dit restaurant serveren ze aangepaste pannenkoeken. Helaas ben ik niet de enige die een afspraakje heeft met de 22-jarige zangeres: wanneer ik mag aanschuiven, pakt ze eerst even haar inhalator. Is ze nu al allergisch voor me? Nee, het blijkt dat de zangeres astma heeft en soms even een inhalator moet gebruiken. De Britse schoonheid zou de jaarlijkse troonrede kunnen voorlezen en ik zou nog geïnteresseerd luisteren. Wat een prachtig en schattig accent heeft ze toch.
Kate Nash


mij=Interview: Marz667
Ik was waarschijnlijk super dronken
Ze staat dit jaar op Pinkpop, maar werd in 2008 ook al geboekt door Jan Smeets. Ik heb vragen genoeg: Hoe was het publiek van Pinkpop? Wat vond je van de roze hoedjes? Heb je er zelf ook eentje gekocht? Wat vond je van de sfeer op Pinkpop? Wat vind je sowieso van festivals? Had je nog andere bands gezien op Pinkpop? Helaas valt het na mijn vragen-tsunami even stil. Als het een tekenfilm was geweest, dan zagen we nu een zweetdruppeltje van haar voorhoofd op haar pannenkoek vallen. Ik help haar even, charmant als ik ben: ‘Je doet natuurlijk zoveel shows, dat je je niet alles meer precies kunt herinneren?’ Ze glimlacht vervolgens de vraag een beetje weg: ‘Eigenlijk weet het niet meer zo goed. Ik was waarschijnlijk super dronken, dat ben ik namelijk altijd wanneer ik moet optreden!’ Herinnert ze zich dan echt niks meer, zelfs mij niet op de eerste rij? ‘Ja, natuurlijk, dat herinner ik me nog, leuk je hier weer te zien!’
Kate Nash
Kom je op m’n verjaardag?
Genoeg gevraagd, tijd voor iets luchtigs. Een beetje small talk, wat vindt ze van de pannenkoeken en ik vraag of ze wel eens My Super Sweet 16 kijkt op MTV. De pannenkoek bevalt en ze kent het programma. Het is een Amerikaanse realityserie waarin tieners die net zestien of andere leeftijd zijn geworden grote feesten organiseren om hun verjaardag te vieren. Binnenkort ben ook ik jarig en ik organiseer een My Super Sweet 25, een beetje met een knipoog naar de serie. Ik vraag of mijn nieuwe beste vriendin (een kleine formaliteit) ook komt. Het is in Amsterdam en met hardcore/metalcore-bandjes, ze kijkt wat bedenkelijk naar de flyer.
Lily Allen
Misschien doen ze het altijd hoor, want normaal kom ik hier nooit, maar ze draaien wat leuke indie-nummers in het restaurant. Opeens horen we Lily Allen voorbijkomen – een schot voor open doel om Kate Nash even mee te plagen. Ze wordt namelijk vaak vergeleken met Allen vanwege haar directe en eerlijke teksten en haar kenmerkende Londense-accent. Haar muziek is vrolijk en fris, tegelijkertijd cynisch, lief en ten tijde van de doorbraaksingle “Foundations” werd ze veelal een naäper genoemd door de pers. Zeg, Kate, wat vind je eigenlijk van de nieuwe Lily Allen? En alweer zie ik een fictieve zweetdruppel richting de pannenkoek gaan. Kate Nash houdt niet van me. ‘Ik weet het eigenlijk niet, ik ken haar muziek niet zo goed. Ik luister meer naar dingen als Peggy Sue of Laura Marling. Ik vind de nieuwe plaat van Marling echt geweldig!’
Kate Nash. Ik weet het niet hoor.
Met haar nieuwe nummer “I Just Love You More” is het met de vergelijking met Lily Allen overigens gelijk gedaan. Erg radiovriendelijk is het namelijk niet en de schattige dame werd zelfs even vergeleken met Karen O en Yeah Yeah Yeahs. Het nummer werd als misleidend voorproefje als legale gratis download weggegeven. ‘Helaas wordt het tegenwoordig steeds gebruikelijker om muziek gewoonweg te downloaden en het nummer was zeker niet geschikt om uit te brengen als een officiële single. Gelukkig heb ik het alsnog individueel kunnen brengen door het gratis te verspreiden op het internet. Ik vind het namelijk een geweldig nummer!’
Kate Nash staat naast Pinkpop en ook in Paradiso deze week. Zou ze weer super dronken zijn? Hopelijk heeft ze gekozen om de komende tour iets bewuster mee te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven