Kim Richey – Wreck Your Wheels

Kim Richey - Wreck Your WheelsDe warme stem van Aimee Mann vind ik een van de prettigste vrouwenstemmen in de popmuziek. Als zij zingt is het alsof er iemand met fluweel je oorschelpen streelt. Zangeressen met een soortgelijke stem omarm ik dan ook met beide armen. Kim Richey is zo’n vrouw die een zelfde gevoel oproept. Met haar 54 jaar kun je haar met een gerust hart een veterane noemen. Maar het prettige aan het soort stemmen dat Mann en (dus ook) Richey heeft, is dat ze met de jaren alleen maar warmer lijken te worden en je de leeftijd er totaal niet aan af hoort. De liedjes en andere hulp van Richey vinden al jaren gretig aftrek in de rootsscene. Zo werkte ze al samen met Mary Chapin Carpenter, Trisha Yearwood en Ryan Adams. Op eigen titel is Wreck Your Wheels echter pas de zevende cd. Maar twee voorgangers werden echt niet voor niets genomineerd voor een Grammy. Dat houdt natuurlijk niet gelijk in dat Richey ooit nog een revolutie zal ontketenen in de poppy hoek van de americana, maar haar pen is wel degelijk verfijnd. Songs als “99 Floors” zijn zalig dromerig zoet. Dat smaakt mij beter dan het rootsy gehuppel van het daaropvolgende “Once In Your Life”. Al krijgt dat door zijn inhakende blazers naar het eind toe toch ook zijn charmes. Maar in zorgvuldige ballads en ingetogen songs als “Word To The Wise” en “Careful How You Go” komt ze beter tot haar recht. Dan kan ze zich wat mij betreft qua kwaliteit ook wel degelijk meten met Aimee Mann.


mij=Lojinx / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven