Shylock – RockBuster

shylock-rockbusterIk had vooraf geen idee of ik al eens iets van Shylock besproken had, en ook het beluisteren bracht geen duidelijkheid. RockBuster mag dan het vijfde album van deze heren zijn, het is stereotiepe Duitse hardrock àa la The Scorpions, Bonfire, Jaded Heart en hoe ze allemaal ook mogen heten. Maar dan wel zonder enig onderscheidend vermogen. Zanger Michael Schenk heeft het nasale geluid dat gemeengoed is bij die bands, de songs zijn netjes coupletje-refreintje-coupletje, de gitaren zijn zodanig ingemixt dat de achtergrond netjes is dichtgemetseld, er is wat meer echo gebruikt dan bij de doorsnee hardrockopname, kortom Shylock is in alles een gemiddelde vertegenwoordiger van de Duitse hardrock. Helemaal niet slecht, maar tegelijkertijd voor geen meter in staat om in die zee van degelijk-Duitse hardrockbands op te vallen. Pas bij “Rose Of Cairo” weten ze iets te produceren dat blijft hangen, omdat er een fraai Arabisch riedeltje doorheen fietst. Helaas is dit echter de enige track die me doet opveren. De rest is netjes binnen de lijntjes, maar tegelijkertijd o zo doorsnee.


mij=Metal Heaven / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven