Kivimetsän Druidi – Betrayal, Justice, Revenge

Kivimetsan_Druidi-Betrayal_Justice_Revenge.jpgDe band Kivimetsän Druidi is in 2002 ontstaan toen de twee broers Antti (keyboard) en Joni Koskinen (gitaar en grunts) besloten om eigen nummers te gaan schrijven en te stoppen met het spelen van covers. Startend als een tweemansproject krijgt het de naam Kivimetsän Druidi, wat The Druid of the Stone Forest betekent. De teksten zijn in eerste instantie geïnspireerd door het fantasieverhaal dat Joni dan aan het schrijven is. Na de diverse wisselingen in de line-up bestaat de band momenteel uit de beide broers aangevuld met Leeni-Maria Hovila (zang), Antti Rinkinen (gitaar), Simo Lehtonen (bas), Atte Marttinen (drums). Sopraanzangeres Leeni-Maria neemt het leeuwendeel van de zang voor haar rekening. Haar hoge engelenzang wordt echter veelvuldig bijgestaan door de lage grunts van Joni, zwaar als lood en rauw als grof schuurpapier. De muziek van deze Finse metalband zit met name (van oorsprong) in de hoek van de folk- en fantasymetal, maar weten dit zeer goed te combineren met symphonische – en black metal. Ze zitten daarmee in de buurt van bands als Trail Of Tears, Finntroll en Hollenthon. Stuk voor stuk zijn de negen tracks op Betrayal, Justice, Revenge, waarvan een drietal in het Fins wordt gezongen, krachtige nummers. Veelal uptempo gespeeld, met flink stevige drumpartijen. De meer dan prima productie maakt dat je na drie kwartier het album gemakkelijk weer op play drukt.


mij=Century Media / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven