L'Abattoir – L'Abattoir

L'Abattoir-L'Abattoir.jpgWat krijg je als je zZz, GEM, Fakkelbrigade, Nobody Beats The Drum, Thomas Azier en Voicst in de wasmachine gooit? Inderdaad, dan krijg je het resultaat van dit ‘In A Cabin With’-project gedoopt L’Abattoir. De titel L’Abattoir en de bandnaam zijn afkomstig van een oud Marokkaans slachthuis waar de heren Daan Schinkel, Maurits Westerik, Sticks, Sjam Sjamsoedin, Thomas Azier en Joppe Molenaar een week bij elkaar zaten om er uiteindelijk met dit resultaat uit te komen. De individuele leden hebben bij de samenwerking het effect van de rode zakdoek in de witte was. Deze geeft namelijk af. Zo zijn de eerste twee vette Nederlandstalige hiphop-tracks, maar is het in de derde Engelstalige track “Must Be You” volgens mij Maurits Westerik die laat horen waarom hij wel eens optreedt met Bob Dylan-songs. Hierna neemt een zonnig dansbaar nederhiphopliedje “Stralen” het weer over. De was raakt helemaal aan de kook in het vette “Full Throttle”. Hierna wordt het centrifugeren met een trippy Green Fields om weer in liedjesrockland aan te komen op “From The Shade” dat zo bij het repertoire van GEM kan. Maar er wordt toch nog even een luchtige dansslinger aan gegeven in “Lost Beat”om met “Fris” toch weer met nederhiphop te eindigen. Al is het wel in een experimentele variant. L’Abattoir is een bonte mix van stijlen die alle kanten opgaat, maar wonderwel prima bij elkaar past. Zelfs ik die weinig met hiphop heb, durf dit een geslaagd project te noemen waarbij vooral de warme uitstraling indruk maakt.


mij=In A Cabin With

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven