My Bubba & Mi – How It's Done In Italy

my_bubba_and_mi-how_its_done_in_italy.jpgEen jaar of tien geleden woonde ik in een smalle straat met aan de overkant op de begane grond een zogenaamde doortrekkerswoning. Die functie had het waarschijnlijk wegens te klein en te duur, maar wel de de noodzakelijke behoefte vullende. De jongeman die er woonde zat op een middag met wat vrienden in het raam te musiceren. En verdienstelijk. Een week later was hij vertrokken en ik heb nooit geweten naar wie ik zat te luisteren. Er zijn mensen die slagvaardiger zijn dan ik. Zo is het verhaal dat bij My Bubba & Mi hoort bijzonder. De band bestaat uit een Deense, Zweedse en Duitse. Ze speelden ergens op hun thuisbasis Kopenhagen. Toevallig passeerde er een Italiaanse caféhouder passeerde. Hij hoorde ze spelen en nodigde ze uit om naar Italië te komen. Even later kwam daar het aanbod om de plaat op te nemen bij en om het bizarre mondiale verhaal compleet te maken komt de plaat op het Nederlands label Beep! Beep! Back Up The Truck uit. De titel How It’s Done In Italy lijkt me voor zich spreken. De drie dames maken een soort van lo-fi folk waarop hier en daar gewalst kan worden. Hartstikke lief en intiem gebracht. Dit is nou zo’n plaatje van een band die nooit op de Pinkpoppen van deze wereld zal spelen, maar het juist klein zal moeten gaan houden anders is de charme eraf. En verliefd op het bandje worden is dan niet te voorkomen, maar bedenk dat een Italiaan je voor was. Dankzij hem is het niet bij een optreden in Kopenhagen gebleven.


mij=Beep! Beep! Back Up The Truck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven