She & Him – Volume Two

She & Him - Volume TwoWaar een Volume One is, daar volgt meestal een Volume Two. Zo ging het ook bij het duo She & Him, oftewel Zooey Deschanel en M. Ward. In 2008 was er hun eerste release als duo en nu is er dan een opvolger. Eigenlijk zou je verwachten bij een muzikale samenwerking tussen een actrice en een muzikant dat de laatste het grootste aandeel heeft, maar hier is het dus andersom. Dat was bij het debuut zo, en nu nog steeds. De succesvolle weg met lieve liedjes die zo uit de jaren zestig zouden kunnen komen wordt hier uitgebouwd. Zij tekent bijna voor alle liedjes waarbij het zoete nog net wat zoeter is. Hij zorgt voor de productie die nog wat vetter en gladder is aangezet. Af en toe ligt het er zo dik op en wordt het zo zoet dat bij mij het glazuur van mijn tanden knapt. Hun uitvoering van het welbekende “Gonna Get Along Without You Now” is tenenkrommend. Dit drukt wat mij betreft zwaar op het album, vooral omdat het precies in het midden is gezet. Hierdoor hoor ik de prachtige liedjes eigenlijk niet meer, die er zeker zijn, zoals het aansluitende “Home”. Dit is jammer, want ik krijg nu het gevoel als bij een succesvolle film: de eerste uit een reeks is prima gedaan, maar bij de vervolgen is het teren op het succes hiervan. Ik zit hier in ieder geval niet op te wachten, terwijl ik de eerste zo fijn vond. Jammer.


mij=Double Six / Domino / Munich

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven