The Elders – Looking For The Answer

The-Elders_Looking-For-The-Answer.jpgHet is bijna een mantra in de kleine biografietjes die reissuelabel Gear Fab Records maakt: ‘Despite our best efforts, we were unable to locate any of the band members’. In dit geval ook nog gevolgd door ‘from either group’. Want The Elders, waarvan Looking For The Answer het enige wapenfeit is, is voortgekomen uit Jerry & The Others. Een band uit Dayton, Ohio die met enige moeite nog wel op het internet te vinden is. Zelfs op Last.fm is het geen onbekende, al is het dan met hun enige tastbare voortbrengsel, “Don’t Cry To Me”. 659 luisteraars hebben deze licht psychedelische garagerocktrack beluisterd. Ongetwijfeld dankzij het feit dat “Don’t Cry To Me” op een van de deeltjes Back From The Grave staat. The Elders is andere koek: een kwartet dat jaren zeventig rock maakt, met af en toe een stevige funk-tik. Gitarist Robert Budeliney (ook verantwoordelijk voor “Don’t Cry To Me”) is duidelijk de spil. Zijn wahwah-riffs en lange solo’s bepalen het geluid van The Elders, samen met Pat Smiths toetsenwerk. Opener en titeltrack “Looking For The Answer” klinkt als een funky jam, maar allengs wordt de songs compacter en krijgen een lichtjes op psychedelica en al iets zwaarder op een soort proto-hardrock leunend popgeluid. Curieus dat zo’n album en zulke muzikanten zomaar in het niets op zouden lossen als er geen bedrijfjes als Gear Fab bestonden.


mij=Gear Fab / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven