Japandroids – Post-Nothing

Japandroids - Post-NothingDeze cd ligt al bijna een jaar op een stapeltje te schreeuwen om wat aandacht van me. In augustus 2009 kwam het debuut Post-Nothing van het Canadese duo Japandroids uit en omdat de heren nog door heel 2010 het album aan het promoten zijn en intussen alleen wat losse singles hebben uitgebracht, kan dit stukje nog net. Wat als eerste opvalt aan het album is dat het zo lekker ongecompliceerd is. Misschien is het ook lastig om als duo compositorisch al te moeilijk te doen, maar deze heren rammen en schreeuwen er gewoon pittig op los. Het album lijkt live opgenomen te zijn. Japandroids zijn geen sterke muzikanten en in de zang is weinig lijn te ontdekken, maar het wilde enthousiasme werkt aanstekelijk. Ook tekstueel wordt niet echt de diepgang gezocht, zoals op “Young Hearts Speak Fire” met de tekst: ‘I don’t wanna worry about dying, I just wanna worry about those sunshine girls’. Deze noisy luchtigheid komt in vrijwel ieder nummer weer terug en is eigenlijk gewoon heerlijk. Alleen “Crazy/Forever” is serieuzer van aard en heeft iets weg van een heuse lovesong met een hoop romantiek: ‘We’ll stick together forever, stay sick together, be crazy, forever’. Schitterend nummer en een welkome afwisseling. Sowieso draait het in ieder nummer om de dames. Het laatste nummer heet “I Quit Girls” maar daar geloof ik geen donder van. Daar zijn de Japandroids veel te charmant voor.


Mij=Polyvinyl / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven