Mutiny Within – Mutiny Within

Mutiny_Within-Mutiny_Within.jpgOoit begonnen als een coverband van Children Of Bodom heeft Mutiny Within nu hun selftitled debuutalbum uitgebracht, bij Roadrunner nog wel. Deze jonge zeskoppige band is afkomstig uit de Verenigde Staten, New Jersey om precies te zijn. Alleen zanger Chris Clancy is geïmporteerd vanuit Engeland nadat ze zijn zangkunsten op een Youtube-filmpje hadden ontdekt. De muziek die de heren maken valt te typeren als moderne progressive metal, zoals ze het met name zelf zeer graag willen typeren (‘ook al is het zeker geen “prog”‘). Ik hoor ook een flinke dosis metalcore in hun nummers. En onder echte progressive metal versta ik toch iets anders. De cleane zang van Chris, welke her en der overigens wordt afgewisseld met de nodige screams, ligt me echter niet altijd even lekker. De elf tracks komen in een behoorlijk rap tempo langs, met name de snelle drums en gitaarsolo’s vallen hierbij op. Iets meer dan veertig minuten duurt het schijfje, maar het meeste gaat mijn ene oor in en zo het andere weer uit. Muzikaal en instrumentaal zit het allemaal wel aardig goed in elkaar. Maar nee, nergens word ik gegrepen, nergens vragen de nummers mij om aandachtiger te luisteren.


mij=Roadrunner / CNR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven