Robyn – Body Talk pt.1

robyn_-_body_talk_pt1.jpgHet was Pitchfork dat me even weer op de rit zette. De releasedatum van Body Talk pt. 2 is bekend en het schoot me te binnen dat niemand Body Talk pt. 1 gedaan had. Mijn schuld, want ik was er er als eerste bij om die plaat te claimen, wat me wonderwel lukte, vooral ook gezien Storms voorkeur voor Zweedse Vrouwen. Want dat is Robyn, de Zweedse die binnen File Under vooral furore maakt met haar tietzwaai. Maar dat mag Storm uitleggen. Robyn is van het type dat een groot deel van de File Under-recensenten doet veranderen in zuchtjongetjes. En terecht. Want sinds ze het heft in eigen hand genomen heeft maakt ze pure (elektro)pop en het wordt alleen maar beter. Mijn eerste gedachte toen ik Body Talk pt. 1 hoorde: wat is dat ding kort! Net lang genoeg om te beluisteren als ik naar mijn werk fiets. Maar de prettige geruststelling van Robyn: er komen er nog twee dit jaar! Maar eerst deel 1 dus. Robyn speelt met verve de krachtige vrouw, maar ze etaleert ook haar twijfels. Daarbij meegeholpen door onder andere Röyksopp en natuurlijk Klas Ahlund. De synthesizers rammelen alsof het weer de jaren tachtig zijn en wat vooral opvalt is hoe ongelofelijk catchy de nummers zijn. Een keer luisteren en het deunt zit vast in je kop en moet je meezingen. Dat geldt zelfs voor het reggaenummer “Dance Hall Queen” (oh, daarom mocht ik Robyn doen!). Het is gedurfd om de plaat af te sluiten met het akoestische en prachtige “Hang with Me”, gevolgd door een Zweeds traditioneel slaapliedje. Maar zoals gezegd, we zijn nog niet niet eens op de helft. Prachtig dit, jaarlijstjesvoer en ik zou het een stunt vinden als ze drie plekken in de top 10 kan krijgen. Owja, pt. 2 komt op 6 september uit. Nog nooit zo gehoopt dat de zomer voorbij zou zijn…


mij=Konichiwa / Island / Universal

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top