Sophie Hunger – 1983

Sophie Hunger - 1983Soms vergeet je om op zoek te gaan naar parels die anderen ontdekken. Zo schreef ‘onze’ Storm een jaar geleden lovende woorden over het tweede album van de Zwitserse Sophie Hunger getiteld Monday’s Ghost. Ik was vooral getriggerd doordat ze betiteld werd als de vrouwelijke evenknie van Jeff Buckley. Helaas verzuimde ik om op zoek te gaan naar het album, maar Storm zette onbedoeld (of was het bedoeld?) e.e.a. recht door de opvolger 1983 op mijn stapel cd’s te leggen. En daar ben ik heel blij om, want er staan ook hier prachtige nummers op. Mijn favorieten zijn het Engelstalige “Your Personal Religion” dat uit de school van PJ Harvey had kunnen komen en de Duitstalige titelsong “1983” waar ik aan een vrouwelijke evenknie van Herbert Grönemeyer moet denken. Hunger lijkt op dit album zoekende. Ze gaat diverse richtingen op, waarvan ik het idee van het ene liedje wat meer kan waarderen dan het andere. Misschien dat iemand het anders als afwisselend zou betitelen, maar ik had graag meer liedjes gezien die opbouwen naar een wat heftigere kant. Ook de afwisseling tussen Duits, Engels en Frans vind ik wat minder. Maar ja, in het Frans covert ze toch wel mooi even “Le Vent Nous Portera” van Noir Desire. Toch eens op zoek gaan naar de twee eerdere albums. Uit de verzameling van alle liedjes van Sophie is vast en zeker een prachtige verzamelaar samen te stellen. Al ben ik hier ook al tevreden mee.


mij=Two Gentle Men / Konkurrent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top