Supernal Endgame – Touch The Sky

Supernal Endgame - Touch The SkyEn weer is daar een christelijke progrockband, deze keer uit Texas. Maar ook nu is het in de eerste plaats een progrockband en zijn de teksten een extraatje voor wie er iets mee kan. Voor mij is het een fklasserockplaat, met hooks van voor tot achter. Het opent fraai met piano en viool, culminerend in een zeer symfonisch klinkend stuk met toetsen en gitaar, dat wel een beetje aan Styx doet denken. Behalve de drie bandleden zijn er verschillende gasten van de partij, waaronder Roine Stolt (The Flower Kings, Transatlantic) en Randy George (Ajalon, Neal Morse). Qua stijl is het misschien het best te omschrijven als prog die tegen de AOR aanligt. Drummer/zanger Rob Price heeft een goede, maar weinig opvallende stem. Laat ik het positief uitleggen: het is een stem die velen zal bevallen en weinigen zal tegenstaan. Hier en daar is er wat aarzeling in de zang te bespeuren, maar doorgaans is het erg fraai. Het gebruik van de viool, akoestische gitaar en fluit in diverse songs geeft het geheel iets eigens, zonder door te slaan in kleffe ‘hoor d’engelen zingen’-instrumentatie. Er zijn ook heel wat elektrische gitaren te horen. Ben je liefhebber van Kansas, Styx en Spock’s Beard, dan zou dit wel eens iets voor je kunnen zijn. Op dit moment is het misschien nog net iets te weinig onderscheidend om een echte klapper te zijn, maar het is niettemin een van de betere progplaten van dit jaar, reli of niet.


mij=ProgRock / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven