VA – Be Yourself. A Tribute to Graham Nash' s Songs for Beginners

VA_Be-Yourself.jpgHet was waarschijnlijk onvermijdelijk, een eerbetoon als dit. De golf bands die dol is op meerstemmige zangpartijen in hun vaak fluisterzachte folk, moest zich eens gaan inlaten met een eerbetoon voor minimaal één van de leden van Crosby, Stills, Nash & Young. Graham Nash is hier de uitverkorene en nog wel dankzij zijn dochter Nile. Dus mogen Port O’Brien, Fleet Foxes (in de persoon van Robin Pecknold), Bonnie ‘Prince’ Billy, Brendan Benson en nog een stevige hand vol anderen een nummer van Graham Nash coveren. Maar ze kregen niet zomaar de vrije keuze. Nile Nash had bedacht dat ze haar vaders debuutalbum, Songs for Beginners wilde eren door elke track na te laten spelen. En dat leverde op z’n best een halfslachtig geval op. Dochterlief maakte draken van “Wounded Bird” en “We Can Change The World” (dat als reprise geldt) en Bonnie Prince Billy speelde “Simple Man” uiterst vrij na door er een soort langzame Calexico-song van te maken en de tekst in het Spaans te vertalen. Brendan Benson deed juist zijn best om een zo natuurgetrouw mogelijke kopie van “Better Days” te vertolken. Waarmee we zowel de slechtste als de beste resultaten genoemd hebben. Voor de rest zou ik mijn portemonnee niet trekken, ook al gaat de opbrengst van dit album naar een goed doel. En dat terwijl zowel de keuze voor het originele album als die van de deelnemers zoveel beloofde.


mij=Grass Roots Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven