Texas Tornados – Esta Bueno

Texas-Tornados_Esta-Bueno.jpgDa’s een verrassing: de comeback van Texas Tornados. Met de dood van Doug Sahm in 1999 en van Freddy Fender in 2006 leek een definitief einde te zijn gekomen aan deze superband. Maar Shawn Sahm – inderdaad, de zoon van – heeft doodleuk met de overgebleven leden Augie Meyers en Flaco Jiménez een nieuw album opgenomen. Op vijf van de veertien nummers horen we zowaar Freddy Fender zingen en dat zijn niet eens de minste liedjes. Zijn broeierige ballad “If I Could Only” is misschien wel de beste track van Esta Bueno. Het meest beladen is in elk geval “Who’s To Blame Senorita”, want geschreven door vader en zoon Sahm. Helaas is de terugkeer van deze legendarische band geen onverdeeld succes. Nu moet ik toegeven dat ik ook altijd al reserves had bij de gecombineerde krachten van grootheden Doug Sahm en Augie Meyers met legendes Freddy Fender en Flaco Jiménez, maar Esta Bueno klinkt in mijn oren als een plaat waar het vuur niet al te hard brandt. Afgaande op de twee live-albums die Texas Tornados uit heeft gebracht stond de band in elk geval live garant voor een feestje, maar dat hoor je aan Esta Bueno niet af. Op de slechtste momenten (“In Heaven There’s No Beer” is te plat voor woorden) is het een feest waar geen hond voor in de benen wil komen. Sommige legendes moet je een legende laten.


mij= Proper / Rough Trade

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top