The Drums – The Drums

the_drums-the_drums.jpg‘De zomer komt eraan’, was mijn File Under onder de ep Summertime! eerder dit jaar. Ik was zo enthousiast over The Drums dat ik ze onlangs tijdens een optreden in ons land heb bezocht. En gezegd moet worden: het blijft een heerlijk bandje. Toch waren er wel een paar zaken die mij die avond opvielen. Ten eerste is en blijft het zoals gezegd een hartstikke leuk bandje, maar toch vond ik de ep net wat strakker dan het wat rommelige optreden. Ten tweede begreep ik mijn eigen referenties niet echt meer. Ik moest namelijk aan de begin jaren tachtig denken met groepen als Joy Division, Echo And The Bunnymen en The Cure, al was er wel een wat vrolijkere sound van gemaakt. Nu hun debuut The Drums er is, vraag ik me af of het allemaal niet te snel gaat. Zo staan ze dit jaar op Lowlands. Hadden ze gewoon niet de kans moeten krijgen om verder te groeien? Ik ben zo bang dat dit album, waarvan slechts de song “Let’s Go Surfing” al op de ep te vinden was, net iets te hoge verwachtingen schept. Niet dat ik er wat verkeerds over kan zeggen. De liedjes zijn catchy en stuwen lekker voort, maar ‘the next big thing’ is het niet. Wel een leuke frisse jonge New Yorkse band waar ik toch wel een zwak voor heb.


mij=Moshi Moshi / V2

10 reacties

 1. Bent Winterband

  “over het bandje”
  “het blijft een heerlijk bandje”
  “blijft het een hartstikke leuk bandje”
  “begin jaren tachtig denken met bands als”
  “blijf ik het nog steeds een geinig bandje vinden”
  “frisse jonge New Yorkse band”
  ..
  Het is ook zo bandeloos warm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven