The Frowning Clouds – Listen Closelier

the_frowning_clouds-listen_closelier.jpegThe Beatles of The Stones, zo simpel was de muzikale keuze in de jaren zestig. Als je naar het resultaat van de muziek van het Australische The Frowning Clouds luistert, dan waren duidelijk The Stones hun favoriet. Als je dan ook nog op de hoes ‘mono’ ziet staan dan zou je Listen Closelier al snel kunnen zien als een volger van Jagger en vrienden ergens net na hun eerste albums. Als ik echter op de inlay zie staan dat ze The Dolly Rocker Movement bedanken en als ik dan het boekje opensla en foto’s zie van het vijftal voor een rij cd’s, dan is het duidelijk: dit is een (jonge) band van nu. The Frowling Clouds hebben zich kennelijk tot doel gesteld om oude tijden te doen herleven. De band doet dit verdienstelijk. Op basis van deze schijf was ik er niet op gekomen dat dit een 2010-product is: muzikaal noch qua productie. Er staan bovendien geslaagde liedjes op als “Mean Old Girl” en “She’s Mine” die eigenlijk op elke Nuggets-box zouden moeten staan. Ik weet zeker dat iedereen erin trapt.


mij=Off The Hip / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven