Tony Harnell & The Mercury Train – Round Trip

Tony Harnell & The Mercury Train - Round TripJe moet er lef voor hebben om je eigen composities door anderen onder handen te laten nemen. Zeker als die anderen niet bekend zijn met je werk of speciaal in het rockwereldje bekend zijn. Tony Harnell deed het, en het resultaat is bijzonder. Songs van TNT, Starbreaker en Westworld zijn onder handen genomen en opnieuw opgenomen, met één nieuwe song, het fraaie Beatlesque “Anywhere But Here”. Het resultaat is een meer akoestische benadering, waardoor de songs een fantastische warmte meekrijgen. Harnell was met TNT natuurlijk sowieso al bekend om de poppy songs in rockverpakking, dus op zich is het geen verrassing dat de songs ook in een rustiger setting overeind blijven. Maar de manier waarop is niet minder dan opzienbarend. Nergens doet het aan als opgewarmde prak. Integendeel, wie Harnell´s eerdere werk niet kent zal ook gewoon een mooi, afgerond album horen. Juist fans van TNT zullen wat onbevangenheid aan de dag moeten leggen om deze versies te kunnen waarderen. Het is de moeite waard, want Tony Harnell weet de songs om te zetten in semi-akoestische poprock zonder zich te verliezen in klefheid of te gladde ballads. Harnell heeft zichzelf opnieuw uitgevonden, en hoe!!


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven