The Rolling Stones – Exile On Main St. (Limited Deluxe Edition)

Rolling-Stones_Exile.jpgZou dit de toekomst van de rock ‘n’ roll zijn? Het zal niemand ontgaan zijn dat er een luxe heruitgave van Exile On Main St. verschenen is. Of beter: een voor de zoveelste keer geremasterde CD, een nieuwe vinylversie, een Limited Deluxe Edition en een Limited Super Deluxe Box Set Edition. Bij de laatste en uiteraard meest prijzige variant krijg je de CD, een DVD (de gelikte documentaire die al door de BBC en NPS is uitgezonden), een boekwerk, de LP’s en een CD met niet eerder uitgebrachte bonustracks. Oh ja, en ook nog vier ansichtkaarten. (En op internet staat al zoveel moois! (via)) Maar de gewone Limited Deluxe Edition, daar gaat het natuurlijk om. Want die klinkt – prijs / kwaliteit-verhouding! – als het meest interessant: de CD én de bonus-CD met tien niet eerder – officieel – uitgebrachte tracks. En waren die het waard? Het antwoord is nee. Want op bootlegs waren ze natuurlijk allang te vinden. En het opnieuw oppoetsen is niet helemaal gelukt: het geluid klinkt soms wel erg jaren 2000. Bovendien maakt de kwaliteit van de liedjes duidelijk dat het niet voor niets outtakes waren. Een uitzondering wil ik nog maken voor het psychedelisch getinte “So Divine (Aladdin Story)”. En verder zal het ongetwijfeld de nieuwe standaard zijn om nog geld te verdienen aan CD’s: maak er een mooie luxe editie van en het publiek stroomt toe. Jammer dat deze truc alleen de allergrootste albums in zo’n vorm beschikbaar zal maken.


mij=Universal

4 Comments

  1. Prikkie

    Het nieuwste geld-uit-de-zak-klop-plan op iTunes is de Rarities Edition van een klassieke plaat. Je zoekt wat demo’s en alternatieve versies op en klaar.

  2. Stonehead

    Oh, je bedoelt die “legendarische” concerten die toevallig allemaal al in de midprice zijn als je ze los koopt, en die toevallig allemaal van artiesten bij EMI en Universal zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top