Wildbirds & Peacedrums – Retina & Iris

Wildbirds & Peacedrums - Retina & IrisDe 12″mini-lp is echt een format uit de jaren tachtig. Het heeft nooit een grote vlucht genomen maar toch moet ik zeggen dat een nummertje of vijf, zes per album voor iemand met een korte ‘attention span’ zoals schrijver dezes, soms meer dan genoeg is. In plaats van een regulier derde album komt Wildbirds & Peacedrums nu met twee van die mini-lp’s op vinyl waarvan pas na de zomer ook een compleet album op cd beschikbaar zal zijn onder de titel Rivers. Een origineel plan en na beluistering ook logisch om deze opnames in twee delen te splitsen. Vond ik hun vorige werk aards en opzwepend, op de vijf nummers van Retina komen we in haast hemelse sferen door de ingetogen percussie en etherische klanken van een IJslands koor dat de Zweden ondersteunt. Als je je ogen dicht doet glijd je zo de wolken in. Mooi gedaan en de combinatie van stemmen en percussie werkt hier beter dan ooit, juist door de ruimte in de sound die ik op eerder werk van Wildbirds & Peacedrums miste. Op deel twee, Iris, wordt het wat minimalistische karakter losgelaten en komt zelfs de steeldrum om de hoek kijken. Petje af voor de eigenzinnigheid en originaliteit, maar een en ander kan me maar bij vlagen boeien. Toch is het eigenlijk gek dat ik de aandacht er niet bij kan houden, want spannend blijft het zeker wat dit duo ons biedt.


Mij=Leaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven