Best Coast – Crazy For You

Best Coast - Crazy For YouVroeger toen alles beter was had je een duidelijke scheiding der machten. Indie was nog indie, Amerika was grootleverancier in alternatieve gitaarherrie, al dan niet verweven met punk, surf en/of doowop. Bekendste voorbeeld was en is waarschijnlijk The Pixies. In Engeland zwoer men bij alles dat een link had met The Beatles, The Smiths en Jesus And Mary Chain. Daarvan moesten we in Nederland niet zoveel hebben. Bandjes als Curve, The Primitives, The Sundays en zelfs hippe eendagsvliegen als Elastica kregen hier nooit echt voet aan de grond, er sijpelde wel eens wat door en dat was het dan. Nu is het wat uitgebreider en het maakt niet meer uit waar het vandaan komt. We hebben The Raveonettes, The Kills, Black Lips, Shocking Pinks, Vivian Girls, Warlocks en Magnetic Fields, maar ook een oudje als The Concretes. Het uit L.A. afkomstige Best Coast is ook zo’n band, zij het in de light-variant. Bethany Cosentino en Bobb Bruno malen er niet om. Dit duo is al een tijdje bezig om de bubblepop van Phil Spector van een rafelig distortion- en fuzzrandje te voorzien. Crazy For You is geen geweldig debuut. Het is wel een transparante indierockplaat vol positivisme en naïeve ‘girly thoughts’, aangevoerd door het heldere, opgewekte stemgeluid van mevrouw Cosentino. Hoewel Amerikanen graag weglopen met Pet Sounds van The Beach Boys en de harmonieleer van Brian Wilson mag Best Coast blij zijn met een plaat die draait om luisterliedjes. Voor gekunstelde trucjes is geen plaats. Voor een ‘feel good’-aanpak wel. Dat op zich is al een knappe verdienste.


mij=Wichita / V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top