Darwin Deez – Darwin Deez

Darwin Deez - Darwin DeezEen glas kan half leeg zijn, of half vol. Is een beetje afhankelijk hoe je er tegenover staat. Zoiets geldt ook voor het gelijknamige debuut van het New Yorkse Darwin Deez. De hele cd duurt iets langer dan een half uur en bevat tien korte popsongs, die zich kenmerken door een behoorlijk Spartaans geluid. Een luie zanglijn, een gitaartje, een drumcomputer en sporadisch wat bas. Meer hebben de songs van zanger/bandleider Darwin Smith niet om het lijf. Qua stijl haakt de band enigszins aan bij The Strokes en vooral Throw Me The Statue, echter Darwin Deez is veel spaarzamer met zijn arrangementen. Bovendien, en daar zit hem de crux, zijn de songs lang niet allemaal even sterk, en zitten de beste paar songs (“Constellations”, “Deep Sea Divers”, “The City”) ook nog eens direct aan het begin van de plaat. Gaandeweg de plaat valt Darwin Deez dan ook behoorlijk in herhaling en weet men het niveau van de eerste paar songs ook niet meer te behalen. Maar die eerste paar songs hebben het dan wel weer in zich om om bescheiden indie-hits te worden. Kortom, een slechte plaat is dit niet, maar met een absolute hoogvlieger hebben we ook weer niet te maken.


mij=Lucky Number / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top