Japandroids – No Singles

Japandroids - No SinglesPost-Nothing van Japandroids was voor mij een van de grootste verrassingen van 2009. Bij een enkeling prijkte dit album ergens in het eindlijstje, maar helaas was het debuut van dit duo uit Vancouver velen ontgaan. De ongecompliceerde noiserock, de meebrulliederen voor de oudere jeugd over de verloren onschuld en het verlangen naar ‘gewoon meisjes jagen in de zon met het strandzand tussen de tenen’ is echter niet gebonden aan 2009 en verovert dit jaar alsnog vele harten. Tijd dus om de twee ep’s die aan Post-Nothing vooraf gingen opnieuw uit te brengen. No Singles is daarmee een heerlijk document waar in de groei en de potentie van de band naar het debuut toe te horen is. Rechttoe rechtaan noiserock met een grote punk middelvinger naar conformisme ontstaan in het “afgesloten” Vancouver. Hadden deze twee in Engeland gezeten, dan was hun eerste ep het snoepje van de maand geweest van de NME, had Japandroids zalen plat gespeeld met vijf nummers, was er de druk te presteren, waren ze mogelijk getekend bij een te groot label en hadden ze wellicht een eigen modelijn gehad. Of het dan ooit tot Post-Nothing was gekomen is maar de vraag. Maar gelukkig heeft Japandroids de tijd gehad om te rijpen met deze twee gruizige, soms iets te simpele ep’s. Met als een van de hoogtepunten de machtige cover van Mclusky’s “To Hell With Good Intentions” waarin Japandroids precies past: ‘My band is better than your band / We’ve got more songs than a song convention / Sing it!’ Als goede punk rammelt het aan alle kanten, maar meezingen zul je.


mij=Polyvinyl / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top