Kele Okereke – The Boxer

Kele Okereke - The BoxerBeste Geert, het kan verkeren met tweede generatie buitenlanders. Kele Okereke mag dan geboren zijn in Engeland, zijn ouders zijn Nigeriaans. Kele is en ademt in alles de Engelse cultuur. Nog voordat hij Bloc Party oprichtte, had ook hij zijn ervaringen met politie, maar was slim genoeg om colleges te blijven volgen en zich uit te spreken over de Nigeriaanse standpunten ten aanzien van homoseksualiteit. Kele is zelf homo, boegbeeld van de Engelse indiescene, voor velen het ideaalbeeld van het huidige Engeland, want verzot op bier, drugs, Britpop, dance, voetbal en boksen. We hebben het hier over een welbespraakte, hoogopgeleide neger Geert! Eentje die niet naar de Kentucky Fried Chicken gaat maar gek is op fish & chips with vinegar sauce. Om het ideaalbeeld helemaal goed af te ronden heeft Kele met The Boxer een dance-bloemlezing afgeleverd. Electro, Groove Armada-tunes, dubstep, drum-‘n-bass, hooliganhouse en luisterliedjes, mijnheer Okereke draait er zijn hand niet voor om. Zelfs met een song als “New Rules”, een Blur-song avant après la lettre, bewijst hij dat hij zich de diepste essenties van het Brits cultuurgoed heeft eigengemaakt. Het kan dus niet anders dan dat Kele Okereke in aanmerking komt voor zowel de Brit Awards, de NME’s, de Q-Awards en de Mercury Prize. Echt Geert, het kan verkeren.


mij=Wichita / V2

6 Comments

 1. Stonehead

  Reacties op Twitter:
  “Wonderbaarlijke recensie. Nog afgezien van het foutief gebruik van ‘avant la lettre’.” (@stereo)
  “Volkomen mislukte poging tot humor?” (@jobdewit)
  “[Op, nee,] over het randje. (..) Ik vind het al twijfelachtig om elke keer over die jongen zijn kleur te beginnen. Waarom zou je nog?” (@atzedevrieze)

 2. Rene

  Dank je@Prikkie. ‘t komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Als je de redenenen weet waarom Kele deze solo-plaat heeft gemaakt, de man zet zich namelijk enorm af (vecht als ‘n bokser, zo u wilt) tegen tal van vooroordelen omdat ook Engeland zich steeds rechtser, anti-islamitisch, xenofoob en homofoob gaat gedragen. Interview de man maar om te weten wat de aanleidingen zijn geweest om The Boxer te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top