Deer Tick – Born on Flag Day

Deer Tick - Born on Flag DayHoe kan een jonkie als John McCauley, een suburban-kid uit Rhode Island, op de proppen komen met doorleefde folk, country en singer-songwriterrock? Zelfreflectie mijnheer, zelfreflectie. Iets waarover veel muzikanten niet beschikken. Dear Tick blijft trouw aan een megagrote traditie van Amerikaanse folk, maar schuwt knipogen naar populaire uitlopers zoals Wilco, Folk Implosion, Social Distortion en Giant Sand/Calexico niet. In tegenstelling tot The Black Dirt Sessions mag het op Born On Flag Day er qua decibellen op los gaan. Deer Tick experimenteert met genres, met instrumenten en met arrangementen. Voor het eerst laat de band met deze cd horen dat Americana, Westcoast-folk en Newyorkse singer-songwriters meer met elkaar gemeen hebben dan altijd werd gedacht. Je moet er even voor zitten, maar de songs op deze cd bewijzen met de minuut mooier en mooier te worden. Als klap op de vuurpijl krijg je er nog de melige bluegrassklassieker “Goodnight Irene’’ vertolkt door Gussie Lord Davis, Leadbelly, The Weavers, Frank Sinatra, The Tanner Sisters, Ernest Tubb, Raffi, The Kingston Trio, John Sebastian, James Booker, Dr. John, Meat Puppets, Kelly Joe Phelps, Tom Waits en The Blues Preachers bij. Geen slecht rijtje voor Deer Tick.


mij=Fargo / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top