Drive, She Said / Bad Habit

Drive, She Said - Dreams Will ComeDrive, She Said is zo´n bij insiders in de AOR legendarische naam. Dreams Will Come is een semi-verzamelaar van deze band rond Mark Mangold (vooral als songschrijver actief, maar ook met bijvoorbeeld The Sign) en Al Fritsch: zestien tracks, waarvan twee nieuw en twee niet eerder opgenomen. Het album opent met de niet eerder opgenomen nummers, hits die Mangold schreef voor De Man Wiens Naam Hier Niet Genoemd Mag Worden (“Fool´s Game”) en Cher (“I Found Someone”). Met name de eerste is opgenomen alsof we nog steeds in de jaren tachtig zitten, met veel te vette synths. Daarnaast volgen de twee nieuwe songs, “Dreams Will Come” en “Try2LetGo (FukUUp)”, waarbij in de laatste de van Cher geleende AutoTune-knop duchtig gehanteerd wordt. Dan resten nog twaalf songs van de zes tot nu toe verschenen albums. Ja, Mangold kan songs schrijven, maar o wat klinkt het allemaal gedateerd. Een enkele track, zoals “Drivin´Wheel” of “Hard To Hold”, blijft in de productie nog overeind, maar het merendeel heeft een vette kwab jaren tachtig-productie over zich heen liggen die echt niet meer kan. Drive, She Said mag dan een legendarische naam zijn, de doorgaans prima songs zijn heel hard toe aan een productie van de 21e eeuw. Een historisch verantwoorde verzamelaar, maar daar is het dan ook mee gezegd.
Bad Habit - TimelessWaar een verzamelaar voor Drive, She Said op basis van hun impact op andere artiesten nog te verantwoorden is, heb ik bij Bad Habit wat meer moeite om die rechtvaardiging te vinden. Ja, ze hebben inmiddels zes albums gemaakt, maar dat zijn geen van alle albums die een rimpeling hebben veroorzaakt in de muziekvijver. Opener “Turning Water Into Wine” is bijvoorbeeld net een vroege Bon Jovi-song met extra synths. Niet bepaald een uniek geluid. Catchy songs schrijven kunnen ze wel, dat moet gezegd worden. Poprock met niet te braaf ingemixte gitaren, waarbij je steeds moet denken aan andere acts. Aan Bon Jovi, aan de meezingers van The Scorpions, aan Journey, maar ook aan Richard Marx in zijn braafste dagen. Tel daarbij op dat de songs slechts vier van de zes albums beslaan en dat de twee nieuwe songs ook geen nieuwe, originele wegen inslaan en het mag duidelijk zijn dat dit een redelijk overbodige compilatie is.


mij=AOR Heaven / Rough Trade & AOR Heaven / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven