Emanuel and The Fear – Listen

Emanuel And The Fear - ListenMuziek kun je in mijn beleving op drie manieren maken. Ten eerste met de portemonnee in de hand. Het doel is puur om geld te verdienen. Vaak is dit feitelijk te onderbouwen en heet commercie. Ten tweede kun je muziek maken vanuit je ballen, oftewel vanuit een oergevoel dat het gemaakt moet worden zonder zelfs het instrumentarium optimaal te beheersen. Ten derde is musiceren vanuit je hoofd. Je weet zoveel over muziek en kunt dit vormgeven dat je een stapje hoger kunt zetten en proberen er een nieuwe draai aan te geven. Dit kan uitpakken als kil en afstandelijk, maar ook afdalen naar het oergevoel. Emanuel heet voluit Emanuel Ayvas, komt uit New York en is in eerste instantie iemand van de categorie, muziek vanuit je hoofd maken. Om al zijn ideeën vorm te geven nam hij in totaal elf musici in de arm en nam hij Listen op. Listen is een album dat alle kanten opgaat. Het is een verzameling van folk, indie, rock, orkestrale klassieke muziek, dance, jazz en zo kan ik nog wel even doorgaan. De totaallengte is bijna zeventig minuten! Ik zeg er eerlijk bij dat ik even de tijd moest nemen voor dit album. In eerste instantie vond ik het wat saai, maar als ik al die goede ideeën en uitwerkingen tot mij neem, met de volumeknop op tien, dan krijgt dit album ballen. En dat gevoel, daar doe ik het voor. Op het podium schijnt het aantal muzikanten overigens wel eens richting de dertig te gaan. Check it out, als ze in het najaar in ons land zijn, zou ik zeggen.


mij=Ishlab / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top