Hot Hot Heat – Future Breeds

Hot Hot Heat - Future BreedsIk houd Storm Junior ver uit de buurt van Coca Cola of van energieboosters die voor het grijpen liggen voor kinderen in de supermarkten. Niet alleen vind ik het ongezond je kind vol te gieten met die troep, ik heb ook gezien wat het met hem doet als hij het wel krijgt. De Tazmanian Devil is er niets bij vergeleken. Het zou me niets verbazen als Hot Hot Heat dezelfde invloed op hem zou hebben. Deze Canadezen schudden nu al enkele albums lang popliedjes van het meest aanstekelijke en uptempo soort uit hun mouw. Ik snap eerlijk gezegd niet dat ze niet de stap hebben kunnen maken naar pak ‘em beet de Alpha of Grolsch op Lowlands. Al zou het wellicht kunnen komen doordat de band rond de jachtige frontman Steve Bays het zijn luisteraar, ondanks het heerlijke uptempo stiekem helemaal niet zo gemakkelijk maakt. Bays is wellicht net te nerdy en de songs op Future Breeds zijn ook (weer) net te eigengereid. Toch zijn liedjes als het bijna huppelende “YVR” of de speedboot “Implosionatic” totaal onweerstaanbaar. Als je Devo en The Sparks met The Clash in een oefenhok zou gooien, dan zou dit het stuiterende resultaat kunnen worden. Bijna alle songs op Future Breeds zijn energiebommetjes die opgewekt lijken te worden uit venijnige stekelige elektroshocks. De drang om je lichaam in beweging te brengen is moeilijk te weerstaan. Waarom zou je dat eigenlijk ook proberen?


mij=Dine Alone / Suburban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven