Scram C Baby – Slow Mirror, Wicked Chair

Scram C Baby - Slow Mirror, Wicked ChairEen festival levert vaak keuzeproblemen op, maar er zijn ook momenten dat mij de keuze simpel lijkt. Zo staan er op Into The Great Wide Open op zaterdagmiddag om half vijf twee bands geprogrammeerd uit de Excelsior-stal. In De Bolder speelt The Upsessions en op het Naar Buiten-podium staat dan Scram C Baby. Mocht je iets met reggae hebben dan moet je vooral naar de eerste gaan, maar de ‘echte’ indierockliefhebber staat uiteraard bij het Amsterdamse Scram C Baby. De band rond John Cees Smit bestaat al vanaf 1992 en kende de nodige bezettingswisselingen. Zo is er op hun achtste album Slow Mirror Wicked Chair een nieuwe drummer in Marit de Loos, die eerder drumde bij Caesar en trouwens al mee speelde bij de laatste tour van SCB (en om het op zijn RTL-Boulevards te doen: ze doet het met de zanger). Ik kende ze altijd als een bandje dat klonk alsof het in de achtbaan zat en allerlei onverwachtse bewegingen maakte waarbij de ene beweging nog spannender en uitdagender was dan de andere. Ook op Slow Mirror Wicked Chair is het weer een avontuur om werk van ze te horen, al komen de inspiratiebronnen veelal uit het verleden. Ik hoor er bijvoorbeeld Pavement, Pixies, Stooges en Caesar in terug, maar mij hoor je niet klagen. Wat een band en wat is het weer een heerlijke plaat.


mij=Excelsior / V2

7 Comments

 1. Ludo

  Ze waren in de Mezz vandaag waardoor ik voor het eerst Marit (of M.A.R.I.T>) in het echt heb gezien. dat is natuurlijk de moeite waard.
  Scram C is ok verder, live beter dan op plaat, duidelijk.
  ze gaan morgen bij de Wereld Draait Door Sunburnt doen wat toepasselijk maar 1 minuut duurt. Minder leuk is dat het begint als “hey hey’ Weezer en dan op iets totaal anders overschakelt…

 2. Ludo

  ghehe, alle andere vaste regulars waren er wel. potige man met paardenstaart en Pim Fortuyn-hondje (en blonde vrouw en Queensryche shirt), een hele nette kerel in een Harry Vermeegen regenjas, etc.

 3. Ludo

  “ze gaan morgen bij de Wereld Draait Door Sunburnt doen wat toepasselijk maar 1 minuut duurt. ”
  ok en toen zat er een totaal ander figuur daar (ene Stijn) dus het zal wel een geintje van de Nederlandse Robert Pollard zijn geweest. (en nee ik zat er niet speciaal voor klaar ik keek net effe op UitzGem)
  ik vind dat het best zou kunnen Scram C bij DWDD 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top