49 Swimming Pools – Triumphs And Disasters, Rewards And Fairytales

49 Swimming Pools - Triumphs And Disasters, Rewards And FairytalesEigenlijk was het niet vreemd dat ik schrok van de bandnaam. Het zou toch niet zo zijn dat ik een stukje moest schrijven over een band waarvan de zanger op een bizarre wijze een einde aan zijn leven maakte? Hoeveel bandnamen zijn er immers met Swimming Pool erin? Het bleek echter niet om het Engelse Oú Est Le Swiming Pool te gaan, maar om het Franse 49 Swimming Pools. De bekendste naam in dit trio is die van Emmanuel Tellier die de muziek en teksten schrijft. 49 Swimming Pools brengt lo-fi, zoals we die kennen van Sparklehorse en neigt af en toe naar een wat groter bombastisch gebaar van Mercury Rev. In potentie is Triumphs And Disasters, Rewards And Fairytales er eentje die ertoe had kunnen doen en veel alternatieve zieltjes had kunnen winnen. Er is echter wat vreemds aan de hand met de mix. Het is net of er een lijn getrokken is waar het instrumentarium onder moet blijven om vooral de lijzige stem van Tellier niet aan te tasten. Dat maakt echter, omdat er weinig up-tempo nummers te vinden zijn, het een wat saaie plaat. Dat is zonde, want er schijnt toch twee jaar aan dit album gewerkt te zijn en met een breed instrumentarium waaronder een piano en een ingehuurde blazerssectie zou het toch moeten kunnen knallen.


mij=Talitres / Munich

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top