Hee File Under, wat doen al die Spotify-logo's hier?

SpotifyGoed gezien. Dat is nieuw. Als je bij een recensie op zo’n logo klikt, kun je vanuit je browser het programma Spotify openen, zodat je het album of de artiest in kwestie meteen legaal, volledig én in de hoogste kwaliteit kunt beluisteren. Da’s nog eens wat anders dan de ‘File Audio’-links die we al hadden, waarbij we maar zelden blijvend naar het hele album konden linken.
Spotify is een ‘streaming’ muziekprogramma (waarbij je de muziek dus niet kunt opslaan op je harde schijf). Net als bijv. iTunes moet je het dus apart op je computer installeren, het werkt náást de browser. Pas sinds enkele maanden is Spotify beschikbaar in Nederland; het is de eerste gratis én legale webdienst met een breed aanbod aan muziek. Spotify is gratis, maar bevat wel reclame. Het bedrijf verdient zijn geld met advertenties en betaalde abonnementsvormen, zoals Spotify Premium. Er is slechts één “nadeel”: je moet als luisteraar zelf beslissen wat je eigenlijk wil horen. Wij verdienen er niks aan: File Under doet slechts suggesties 🙂


mij=Door: Stonehead
Niet bij elk artikel staat het Spotify-logo. Dat komt omdat Spotify weliswaar een breed aanbod biedt (meer dan het vergelijkbare GrooveShark, bijvoorbeeld), maar nog lang niet met alle artiesten heeft de dienst een overeenkomst. De Spotify-links worden automatisch bij elk artikel gegenereerd waar mogelijk; deze functionaliteit is gebouwd voor File Under door Floris Stubbe.
Laat vooral weten of je het wat vindt!

14 reacties

 1. Henk van Ingrid

  legaal, ja
  Degenen die hier aan verdienen zijn Spotify
  via advertenties en providers via dataverkeer.
  Niemand weet wat een artiest er aan overhoud.
  Buma/Stemra heeft een geheime deal met Spotify.
  Geheim, omdat als de cijfers openbaar worden gemaakt dit hele “verdienmodel” niets anders blijkt dan het sanctioneren van diefstal.

 2. Ludo

  “én in de hoogste kwaliteit kunt beluisteren”
  nou ja dat is in Premium dus nog wat hoger, zeg ik voor duidelijkheid maar. (als ik van Spotify Free naar een 192 bitrate mp3’tje gaat hoor ik ‘t verschil wel)

 3. bauke

  Dit is precies waar ik spotify voor wil gebruiken. Even snel horen of het inderdaad wat is. Als het echt wat is, eerst nog even downloaden, dan nog een keer luisteren in de trein en als het dan nog leuk is koop ik wel een fysiek exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven