Annuals – Count The Rings

Annuals - Count The RingsDe programmering van Crossing Border 2010 is een sterke geworden met de nodige bekende namen en, voor mij aangezien een mens niet alles kan kennen, ook onbekende. Op de speellijst van zaterdag staat Annuals, en deze band is mij onbekend. Ik denk dat ik hier niet alleen in zal staan, omdat er op de Europese markt voor het eerst sinds 2006 materieel is verschenen en wel met het album Count The Rings. Annuals komt uit Raleigh en Chapel Hill, Noord Carolina, en maakt indiepop. Je weet wel van die lekker in het gehoor liggende liedjes met een wat apart randje. Deze wordt op het eerste nummer en single “Eyes In The Darkness” gevonden in het ritme. Ritme doet het goed, zie Vampire Weekend. Die truc gebruiken ze vaker, maar er wordt uit meer vaatjes getapt. Zo heeft “Springtime” de neiging om het glazuur van je vullingen te doen springen, zo zoet is het. Dan weer is het de alt.country die aanklopt met zo’n typische countrygitaargeluid in “Always Do” of wordt er leentjebuur gespeeld bij Manu Chao in “Loxstep”. Dit alles heeft als nadeel dat ik de eenheid mis op Count The Rings. Dat is niet vreemd, want dit album blijkt een verzameling te zijn van b-kantjes en door de band uitgekozen materiaal voor deze release op de Europese markt. Ik ben benieuwd of dit genoeg is om hier succesvol te zijn. Ik heb mijn twijfels, alhoewel de meeste losse nummers best wel bij de doelgroep in de smaak kunnen vallen. Ik verwacht echter dat ze nog meer vaatjes om uit te tappen en dat het wel goed komt.


mij=Souterrain Transmissions / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top