Appelpop 2010 – Voorpret

Omdat komend weekend bij mij in het dorp de band speelt die “nog sneller van personeel wisselt dan de McDonalds” speelt ben ik genoodzaakt het dorp te ontvluchten. Want ik zou wel eens een noot kunnen opvangen en ik weet niet of ik dan voor mezelf insta.
Di-Rect
Gelukkig wordt in Tiel in hetzelfde weekend Appelpop gehouden. Het festival ontving onlangs van onze collega’s van Festivalinfo nog de eretitel “beste gratis festival” en dus is het een taak om dat ook dit jaar waar te maken. Daarnaast vormt het festival het officieuze einde van het festivalseizoen buiten.


mij=Door: Danny.
Vorig jaar heb ik helaas moeten overslaan, maar dit jaar ben ik weer van de partij. Net als Bløf, Di-rect, Guus Meeuwis en Peter Pan Speedrock overigens, want ook voor deze bands is het een herhalingsoefening in Tiel. En ook Floor Jansen stond al eerder op Appelpop, deze keer is ze aanwezig met haar nieuwe band ReVamp. Met drie podia, waarvan twee megatenten, is er ook ruimte voor nieuw talent. Zo zijn er ook relatief vrij ‘jonge’ bands aanwezig. Zelf kijk ik vooral uit naar Go Back To The Zoo en Moss.
Caro Emerald
Dan heb je ook de categorie bands en artiesten die ik al een heel festivalseizoen heb kunnen vermijden. Jurk en Caro Emerald bijvoorbeeld, maar het zou best wel eens zo kunnen zijn dat ik op de valreep Caro toch ga bekijken. Appelpop is overigens allang geen Nederlands festival meer, want dit jaar zijn bijvoorbeeld Gabriella Cilmi en Alphabeat als internationale acts aangetrokken (de Vlamingen van K’s Choice even buiten beschouwing gelaten).
Gabriella Cilmi
Al met al is het een mooi excuus om nog even voor de laatste keer de bloemetjes buiten te zetten en het festivalseizoen af te sluiten. Alleen het weer hebben we niet in de hand, maar in voorgaande jaren konden ook kletsnatte edities van Appelpop de pret niet drukken. En ik hoef Kane niet te horen, dus dan is het al gauw goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven