Altar Eagle – Mechanical Gardens

Altar Eagle - Mechanical GardensIk houd van kabbelende beekjes en klaterend water, vooral na een goede avond stappen. Ik houd ook heel erg van Daelek, van The Raveonettes, van Jesus And Mary Chain, My Bloody Valentine, Slowdive, Curve, School Of Seven Bells, Mystery Jets, Piano Magic en Singapore Sling. Brad Rose van The North Sea heeft begrepen dat je heel makkelijk de dromerige pop van Belle & Sebastian een extra lading fuzz, echo en distortion kunt meegeven. Daarmee creëer je rafelige randjes waarbij de engelenvocalen van zijn vrouw Eden Hemming veel beter uitkomen. Altar Eagle is dus geen noise zoals we van mijnheer Rose gewend zijn. Altar Eagle is alternatieve gitaarpop met de nadruk op pop. Mechanical Gardens is een cd voor de lange adem. Het is een plaat vol loops, soundscapes en bezwerende elektrische tonen. Altijd langzaam en hypnotiserend. Zonde is dan ook dat halverwege Mechanical Gardens Brad Rose het toch niet kan nalaten om te pielen met meer uptempo beats en synths. Hij wilde teveel en liet het idee van droompop varen. Helaas is daardoor deze cd voor de helft geslaagd. Waarschijnlijk werkte al het beekjesgeklater op zijn blaas en moest hij hoognodig, waardoor zijn aandacht voor de betere gitaarpop verslapte. Zonde, want de bron zag er prima uit.


mij=Type / Konkurrent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven