Bonaparte – My Horse Likes You

Bonaparte - My Horse Likes YouHoe geweldig Into The Great Wide Open ook was, een ding heb ik gemist: gekte op het podium. Als je ze al eens zelf hebt gezien, dan weet je dat ik gelijk hebt, want er is een band die hier prima voor had kunnen zorgen namelijk het Duits/Zwitserse Bonaparte. Als je alleen al op een albumtitel kunt komen als My Horse Likes You, dan weet je al hoe laat het is. Dit album is hun tweede studio-album en hierop is wederom allerlei muzikale chaos te horen met komische teksten. Dat maakt het sowieso al tot een band waar je niet meteen op uitgehoord bent. Veel liedjes worden elektronisch ondersteund, maar om het nou elektro te noemen dat is wel weer erg kort door de bocht. Opener “Ouverture” is bijvoorbeeld modern klassiek te noemen. Collega Storm kwam bij de beschrijving van het debuut met Mano Negra aanzetten, maar ik ben er niet uit. Ze klinken vooral erg eigen. Dit album wordt ondersteund door de single “Computer In Love” die ik al voorbij heb zien komen bij MTV Brand New voordat ik dit album beluisterde. Zonder de bandnaam gezien te hebben, was dit onmiskenbaar Bonaparte. Het enige dat je als kritiek kunt hebben, is dat het misschien na een nummer of zes even genoeg geweest is, zodat je als luisteraar op adem kunt komen. De lp-versie aanschaffen is dan helemaal niet zo verkeerd, krijg je er zelfs een extra track bij.


mij=Staatsakt / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top