Charlie Jones' Big Band – Wash The Dirt Of These Hands

Charlie Jones' Big Band - Wash The Dirt Of These HandsMeteen maar even een zeer te begrijpen misverstand rechtzetten: het gaat hier niet om een Big Band! Niet echt handig gekozen dus die bandnaam Charlie Jones’ Big Band. Dat geldt in mindere mate ook voor Charlie Jones, want er is geen enkel bandlid dat luistert naar deze naam. Althans niet in deze band. Als ik dan het album Wash The Dirt Off These Hands draai, dan denk ik te maken te hebben met Amerikanen. Charlie Jones’ Big Band zou namelijk prima te plaatsen zijn in het rijtje: Morphine en Tom Waits, maar kent ook invloeden uit de Delta Blues. Er is echter niets Amerikaans aan. Achter CJBB zitten twee Belgen: Jan Verstraeten en Joris De Bock. De eerste verzorgt de lead vocalen en gitaar- en pianopartijen, de ander rammelt er lekker op los en heeft vocaal ook nog zijn inbreng. Daarnaast zijn er nog een aantal muzikanten die de gaten vullen, want tenslotte hoort er toch zeker een keer een harmonica te klinken en doet een viool en een scheurende saxofoon het ook prima. Wash The Dirt Off These Hands is de tweede release, en ik ben oprecht verbaasd dat ik nog nooit van ze heb gehoord. Ik zie op hun speellijst dat ze in december in mijn woonplaats komen optreden. Kijk, daar wordt een mens nou blij van.


mij=Quadrofoon / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top