Circle Bros – Haven

Circle Bros - HavenLang, lang geleden op de middelbare school, als de wanorde als zo vaak was uitgebroken, waarschuwde een lerares altijd dat ze ‘weer ruis hoorde’. Ze bedoelde het logischerwijs negatief, maar ambient-liefhebbers weten dat ruis ook heel mooi kan zijn. De Belgische lo-fi ambient muzikant Circle Bros heeft het gelukkig rijkelijk in voorraad. Zo is daar “Your Sound” het einde van vinyl-kant a, dat eindeloze laagjes stapelt, als fossiele afdrukken van geluid, zo vervormd dat er van de oorspronkelijke bron niks meer over is. Fascinerend. Minder aangenaam is dat deze eenmansband een nog veel grotere voorliefde voor de echoput heeft. Mevrouw Holle moet zijn grootste fan zijn. Het duurt letterlijk nummers lang voor er hier een geluid te horen valt dat níet in eindeloze echo is gedompeld. Dat wordt toch al snel wat irritant. Opener “No Turning Back” is het volste nummer, met een duidelijke lijn, het gaat bijna richting post-rock-interlude. Een hoop snaren, wat belletjes en onverstaanbaar diepe vocalen waaien door het tochtgat van de Haven. Meteen erna volgt het ultieme zap-moment “Sure”, waar diezelfde vocalen overstuurd raken, waarschijnlijk door het gebruik van de goedkoopste microfoon (zo’n Bart Smit-speelgoedding) dat te vinden was. Eigenlijk net een puberale grap, en minstens zo irritant als de ruis van vroeger. Kant b vergoedt veel en is een stuk meditatiever van toon, zelfs zeer minimalistisch, je moet er de melodieën zelf bij dromen. Gefrutsel over oneindig aangehouden orgeltonen en, wederom, bewerkte gitaren.


mij=Morc Tapes / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven