Cyco Miko & Infectious Grooves – Funk It Up & Punk It Up

Cyco Miko & Infectious Grooves - Funk It Up & Punk It Up - Live In France '95Onlangs was ik getuige van het concert van Infectious Grooves in de kleine zaal van het Patronaat. De stemming kwam er al lekker in door de weirde Fransen van The Inspector Cluzo (´Fuck ze bassplayeur! Fuck especially ze Infectious Grooves bassplayeur!´) en vervolgens gaf Infectious Grooves een optreden dat niet geheel onverwacht barstte van de energie. Mike Muir banjerde van links naar rechts over het kleine podium, terwijl de rest van de band enthousiast mee stond te springen met de groove. En het mag dan de kleine zaal van het Patronaat geweest zijn, ook daar was een flink deel van het publiek aan het pogoën. Infectious Grooves en de andere bands van Mike Muir zijn dan ook bij uitstek livebands. De vraag rest meteen wat er van die energie overblijft op een live-album. Verrassend veel, gelukkig. Het zijn dan ook weinig gepolijste soundboardopnamen, waardoor misschien de kwaliteit iets minder is, maar wel de livefeel behouden blijft. Funk It Up & Punk It Up – Live In ´95 is de weerslag van een dubbelconcert van deze overigens qua bezetting identieke bands. De opnamen stammen uit 1995. De bassist – traditioneel de belangrijkste muzikant in de band – is Robert Trujillo, die later naar Metallica zou vertrekken. Bij Metallica kan hij een riante hypotheek betalen, bij deze bands maakte hij echter zijn artistieke hoogtepunt mee. Twee cd´s lang blijft de metal aanstekelijk als de neten, bij Cyco Miko rechttoe-rechtaanpunkmetal, bij Infectious Grooves pretfunkmetal. Zeker deze bands moet je live meemaken, maar met dit album heb je een goed alternatief in huis.


mij=Suicidal / Bertus

7 reacties

  1. vonx

    Precies – die machtige debuutplaat is uit alweer 1983 en hoewel ik Join the Army en How Will I Laugh ook nog wel goede tracks vind hebben was rond 1989 eigenlijk alles gezegd wat er te zeggen viel door Muir.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven