Malle Pietje And The Bimbos – La Vida Vulva

Malle Pietje And The Bimbos - La Vida VulvaGeinig. Als je zoekt op Malle Pietje in uw favoriete zoekmachine, dan blijken er daadwerkelijk een aantal antiquairs te zijn die Malle Pietje heten. Ongetwijfeld een referentie naar de allereerste Malle Pietje, een van de hoofdpersonen in Swiebertje. En als u niet weet wie Swiebertje is, u heeft uw zoekmachine toch al open. Nu was ik alleen niet op zoek naar meer informatie over antiquairs, maar over Malle Pietje. Die van de Bimbo’s. Want die hebben een nieuwe plaat uit, met een, aldus de band, volwassener geluid. En dan noem je je plaat La Vida Vulva. Volwassener dus niet, beter wel, en dat is te danken aan de nieuwe gitarist Oeds (van Gewapend Beton). Zijn gitaarpartijen trekken de hardrock van Malle Pietje naar een hoger plan. Niet dat ze ineens een superband zijn, want als er in het engels gezongen worden is Malle Pietje een hele gemiddelde hardrockband. Maar als ze overschakelen op het Nederlands, dan klinken er ineens lang vergeten en vooral ondergewaardeerde echo’s van Vandale in de muziek door. En dat geeft de meerwaarde. Ook het gefröbel met elektronica, zo af en toe, maakt dat nummers net iets interessanter worden. Volwassen is het dus nog steeds niet, maar de band laat wel horen een volgende stap gemaakt te hebben. Nu alleen nog een geheel Nederlandstalige plaat…


mij=PIAS

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven