David Dondero – # Zero With A Bullet

David-Dondero_At-Zero.jpgHij mag dan klinken als Conor Oberst, tot diens vriendenkring behoren en ook op zijn platenlabel getekend hebben, David Dondero houdt er een eigen geluid op na. Hij houdt evenveel van blues, country en folk als zijn beschermheer, maar is bovenal een liedjesmaker. Een klassieke liedjesmaker. Luister er zijn zevende album, # Zero With A Bullet maar op na. Alle klassieke vormen-voor-de-man-met-gitaar komen voorbij. En hoewel ik – net als bij maatje Conor Oberst overigens – weleens het gevoel heb dat de urgentie niet altijd even sterk aanwezig is, is ook # Zero With A Bullet weer een meer dan prettig album. Van het Replacements-achtige Jesus ‘From 12 to 6’ (dat laat horen hoe het met zijn popfeel gesteld is), het als een Appalachen-traditional klinkende ‘Carolina Moon’ tot het absolute prijsnummer, ‘# Zero With A Bullet’, elk liedje toont vakmanschap. En eigenlijk heeft elk liedje hetzelfde onderwerp: David Dondero zelf. En dan vooral het onderweg zijn (bestudeer ’s mans idote reisschema op zijn site!) als reizend popmuzikant. Er is eeuwige twijfel en een heleboel zelfspot aanwezig: “college degree don’t mean a thing / want to make a record / got to learn how to sing […] got lost on the road / no records been sold / number zero with a bullet / I think you already know it.”


mij=Affairs Of The Heart / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top