Dr. John And The Lower 911 – Tribal

Dr. John And The Lower 911 - TribalHet recept van de inmiddels 69-jarige Dr. John is alom bekend: jazz, blues, funk, voodoo en maatschappijkritische teksten. Qua instrumentarium neemt hijzelf de toetsen voor zijn rekening. Dat is op zijn tweeëndertigste (!) album sinds Gris Gris uit 1968 niet anders. Voor Tribal heeft hij weer de Lower 911 als begeleidingsband aan zijn zijde, zij waren er ook op zijn vorige Grammy-winnende album The City That Care Forgot. Het meest prettige vind ik de prachtige doorleefde stem van Mac Rebennack, oftewel Dr. John. Een stem die uit duizenden te herkennen is. Toch worden we er wel hard aan herinnerd dat ook Dr. John niet het eeuwige leven heeft. Zo schreef hij drie nummers samen met de inmiddels overleden Bobby Charles en verging het de twee nummers bijdragende Allen Toussaint vorig jaar niet anders. Afgelopen zomer zag ik zijn Glastonbury-concert op tv, maar vond dat podium voor hem een maatje te groot. Dr. John moet je op een intiemere plek horen en als dat niet kan dan maar thuis op cd. Gezien de verder prima productie zou dat genoeg reden kunnen zijn om Tribal aan te schaffen. Voor de jonkies en rootsliefhebbers: je hoort het er echt niet aan af dat hij toch al een oude knakker is. Integendeel.


mij=429 / Proper / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top