El Pino And The Volunteers – Isle Of You

El Pino And The Volunteers - Isle Of YouOok binnen de File Under-gelederen zijn er zuurpruimen. Zo is er een collega die graag afgeeft op Excelsior Recordings, maar dan wel naar Into The Great Wide Open gaat en dan Moss in zijn favorietenlijstje zet. Maar goed, verder is het een prima jongen hoor. Daar niet van. Ik heb echter zo’n vermoeden dat hij niet zo slim was om een jutterskistje te kopen op het festival. In dit kistje zit behalve een ticket voor een concert en minder waardevolle prullaria, ook een cd, namelijk die van El Pino And The Volunteers. Deze ep Isle Of You is speciaal voor dit festival opgenomen op Vlieland en bevat vijf liedjes. El Pino was de artist-in-residence en de rode draad door het festival met optredens op donderdagavond, de vrijdag- en zondagmiddag. Helaas heb ik ze allemaal moeten missen wegens te laat op het eiland en te druk bij het optreden in de kerk. Toch kan ik thuis prima de fijne sfeer voelen die het festival nagelaten heeft. Ik voel als het ware de wind over het eiland waaien en natuur in al zijn pracht stralen. De liedjes zijn geweldig, waarbij mijn favoriet het Daryll-Ann-achtige “September Song” is, maar waar ook het gebruik van een piano een extra laag in de liedjes legt die me bijna aan het huilen maakt. Wil je het jutterskistje alsnog kopen dan zal dit niet lukken, want dit was een festivalitem. Je zult het dan met de cd moeten doen, maar deze alleen al is de moeite waard.


mij=Excelsior / V2

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top