Judy Collins – Paradise

Judy-Collins_Paradise.jpgHet vorige album van de inmiddels 71-jarige folkdiva Judy Collins was een matige exercitie waarop ze klassieke Beatles-tracks coverde. Op Paradise opent ze met een zo mogelijk nog klassieker nummer, namelijk “Over The Rainbow”. Dat is wel even slikken. Aan de andere kant getuigt het van lef en gezien haar status is het niet zo eens zo gek dat ze zich hier aan waagt. Jammer dat het resultaat – vooral door de galm op haar stem – maar matig bevalt. Beter is het tweede liedje: een duet met Joan Baez waarin beide grootheden “Diamonds and Rust” van de laatste een waardige behandeling geven. En zo gaat het verder, tien songs en een fikse handvol grootheden lang. Hoogtepunt is naar mijn smaak het duet met haar voormalige partner Stephen Stills waarin ze “Last Thing On My Mind” van weer zo’n held, Tom Paxton, zingen. Ook de bewerking van “Ghost Riders In The Sky” is niet onaardig. Tussen de twaalf nummers van anderen vinden we een nieuwe: “Kingdom Come”. Dat nieuwe mag tussen aanhalingstekens, want Judy Collins schreef het in 2002 en is haar reactie op 9/11. Niet het beste liedje van Paradise, maar ook niet slecht te noemen en in elk geval een stuk beter te pruimen dan de mislukking van drie jaar geleden.


mij= Wildflower / Ada / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top