Mooi Wark – X

Mooi Wark - XIn het genre van bandjes van het soort “vier akkoorden? Stadse fratsen!” is het vandaag weer eens de beurt aan het Drentse Mooi Wark. Alweer zult u zich afvragen? Alweer inderdaad. Want Mooi Wark heeft het momentum en besluit daar gebruik van te maken. Sinds de echte doorbraak in 2007 (“In de blote kont!”) gaat het hard namelijk met onze Drentse Vrienden en de houden de gang er goed in. Zo goed dat ik zelfs een album gemist heb (Rock & Rodzooi). X is het vierde album in vier jaar en ondertussen is er dus ook nog een live-dvd verschenen. En zo’n moordend werktempo, tussendoor moeten ook nog feesttenten op de kop gezet worden, dat gaat zich wreken en dat hoor je dus op X. Geen echt slecht album, maar het zijn vooral leuke aanzetjes die matig uitgewerkt zijn. Wat AC/DC rifjes, wat spelen met folk, er wordt iets meer gas teruggenomen met ballads en tekstueel is het het vertrouwde bier, vrouwen en tosti’s. Een vrije versie van The Beatles’ “Come On” is zelfs vrij beroerd. Het album ontbeert ook echte meezingers, slechts “Trap Dat Ding Iens An”, inclusief voorgeprogrammeerd publiekparticipatiemomentje komt in de buurt. Nee, dit is’m niet deze keer. X mag niet in de schaduw van vorige albums staan. Wellicht voor nummer elf toch iets meer tijd nemen, meezingen blijven toch wel doen, desnoods in de blote kont…


mij=NRGY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top