The Parlotones – Startdust Galaxies

Parlotones - Startdust GalaxiesZuid-Afrika is bekend om veel dingen, waaronder het afgelopen WK en de wijn. En misschien in de toekomst ook wel om The Parlotones. Maar laten we beginnen met de wijn, want The Parlotones zijn nogal into de wijn. Bij het vorige album hebben ze een rode wijn genoemd naar het nummer “Giant Mistake”. Voor dit het vierde album Startdust Galaxies hebben ze een witte wijn vernoemd, nu naar het openingsnummer “Push Me To The Floor”. Hoe de wijnen smaken, dat zult u zelf moeten uitvinden, beide (wijn)nummers hebben wel een overeenkomst: het zijn beide nummers die groots gebracht kunnen worden op het podium. Daar lijken The Parlotones dan ook op te mikken, stadionnummers, in de stijl van The Killers. De stem van zanger Kahn Morbee komt, zeker in “Push Me To The Floor”, ook geregeld in de buurt van Brandon Flowers. De marketingmensen die zich bezig houden met The Parlotones zijn ervan overtuigd dat dit de eerste Zuid-Afrikaanse band is die het gaat maken in het buitenland, maar op dit moment worden ze dan overschaduwd door Die Antwoord en ik vermoed dat de marketingmensen geen gelijk gaan krijgen. Ik zie The Parlotones voorlopig geen grote stadions aandoen. Ze hebben een té onvolwassen geluid en ze luisteren téveel naar The Killers, en zij hebben het trucje toch echt beter in de vingers!


mij=Soulfood / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top