Cool Genius – When The Day Is Done

Cool Genius - When The Day Is DoneVanuit de band Soundsurfer ontstond het Nederlandse Cool Genius. Zonder cd’s of platencontract op zak speelde dit viertal op indrukwekkende wijze als voorprogramma van Gert Bettens’ Woodface en Jasper Steverlinck. Cool Genius heeft alles in zich om uit te groeien tot het niet-irritante broertje van Racoon. Qua muzikaliteit zijn ze net zo technisch vaardig als bijvoorbeeld een Nuff Said. Ze pakken alles alleen meer poppy aan. Pop is de basis, aangevuld met wat funk, jazz, country en hiphop. Dat heet entertainment zoals The Fun Lovin’ Criminals of The Presidents of the USA dat graag willen benadrukken. Kortom, Cool Genius is van alle markten en pleinen thuis en rangschikt zichzelf onder de beste en meest efficiënte festivalbands. Cool Genius maakt Beatlesque pop waar ruimte is voor een lach en een traan. Dit alles onder aanvoering van zeer heldere vocalen, opvallend aardige teksten en briljante ‘hooks’. Hier moet Reyn Ouwehand die we kennen van Coparck en El Pino & The Volunteers een flinke hand in hebben gehad. Zeker bij het beluisteren van “Fell Upon This Planet”.


mij=Goomah / Excelsior / V2

5 Comments

  1. Stonehead

    Die vergelijking met Coparck hoor ik nog niet helemaal, want dat was wel interessant geweest. Dan had er nog wat pianodrama bijgemoeten 🙂
    Maar goed, ik heb niet de hele plaat gehoord; alleen wat fragmenten op http://www.legaldownload.net/Cool-Genius+4655 . Het ding staat niet op Spotify of op de Luisterpaal, op MySpace/YouTube/Soundcloud staan te weinig tracks en dit tweede album is zelfs (nog) niet (simpel) illegaal te vinden… Zelfde probleem had ik in het begin met de laatste Nuff Said.

  2. Het is nu net of dit het debuut is, maar dit is toch al hun 2e album. Nog niet gehoord, maar op grond van hun eerste zou ik niet op Coparck gekomen zijn. Ik vrees dat ik met Stonehead eens ben. 😉

  3. Arn

    Het lijkt mij zinvol om eerst je huiswerk te doen als je een recensie schrijft: Cool genius is een drietal, Ze hebben wel cd’s en platencontract, Reyn Ouwehand heeft alleen gemixed dus die “briljante hooks” komen echt bij Cool Genius vandaan. Als je dan ook nog iets over de muziek van Cool Genius schrijft ipv je best doen om zoveel mogelijk andere bands te noemen, dan hebben nog meer aan de recensie! Wat mij betreft is When The Day Is Done een geweldig album maar ik nodig iedereen uit om het zelf te luisteren en dan zelf te bepalen wat je er van vindt!!!! Je zult er geen spijt van krijgen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top