U.S. Christmas – Run Thick in the Night

U.S. Christmas - Run Thick in the NightNeurot Recordings, een van de moederbedrijven van Neurosis, heeft weer wat. USX oftewel U.S. Christmas is hun nieuwste Sombermans Actie. Deze bergjongens uit de Appalachen, het Oostelijk bergmassief dat zich uitstrekt van Newfoundland tot aan de Mississippi-delta hakken geen hout meer en onderhouden duidelijk geen berggeitjes. Deze lumberjacks vermaken zich in de berghut met een pilletje en bergen wiet. Zo is deze vijfde cd een tandje sneller en toegankelijker dan Sleep of Goatsnake. De plaat is echter net zo mistroostig en weemoedig als Scott Kelly in zijn vrolijkste dagen. Zie Run Thick In The Night als het doemdenkende broertje van Monster Magnet’s Spine of God of ons eigenste eerste product van 35007. Beste wapenfeit is in elk geval “Wolf On Anareta”, een psychedelische wonderproductie waardoor begin jaren negentig een geheel nieuw subgenre is ontstaan. Maar net zo gemakkelijk draait U.S. Christmas zijn hand niet om voor een potje folk-troubadourisme of kabbelende Dirty Three-melancholiek. Ergens gaat Run Thick In The Night gebukt onder het natuurgeweld van de bergen, de bijbel en de geïsoleerdheid van het bestaan van deze heren. Een vriendin van me is fotografe en zij kan nog steeds niet uitleggen welke indruk je krijgt als je je zes maanden laat ondersneeuwen bij bijvoorbeeld Poker Creek. Die machteloze, vrijwillige detentie komt overduidelijk naar voren op deze cd. Dat is dus heel wat anders als een weekend vastzitten in een Oostenrijkse skihut met de Frogers.


mij=Neurot / Konkurrent

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven