Wavves – King Of The Beach

Wavves - King Of The BeachAangezien ik allergisch ben voor strandvakanties maak ik zo goed als nooit kennis met watersporten als surfen. Afgelopen zomer heb ik echter met verbazing staan kijken naar kitesurfers. Echt super, alleen al om te zien! Dit spektakel is een prima ingang om in de stemming te komen voor King Of The Beach van het Californische Wavves. Na drie albums is er nog maar een constante factor in de band en dat is Nathan Williams. Als begeleidingsband maakt hij op dit album gebruik van Bill Hayes en Stephen Pope. Zij begeleidden eerder Jay Reatard, tot hij ze eruit gooide en kort erop overleed aan overmatig drugsgebruik. Ook Williams heeft geen onbesproken verleden, maar laten we hopen dat het hem beter zal vergaan. King Of The Beach is namelijk een gave plaat. Mocht je bij Californië denken aan zon en prachtige stranden dan zullen deze er ongetwijfeld zijn maar niet bij Wavves. Lo-fi, rock, surf, noise, noem het op, alle ingrediënten zijn aanwezig om het niet te mooi te laten klinken. Williams en zijn makkers maken er een vuig strandfeestje van. Bijzonder is dat de noise naast het te verwachten gitaarwerk ook uit elektronica kan komen. Het meest bijzondere zijn echter de korte liedjes die ondanks de vuigheid een sixtiesvibe (met koortjes!) kennen en een punky hoekigheid hebben die ze tot de stoerste jongetjes van het strand maken.


mij=Bella Union / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top