13 – 11

13 - 11Een van mijn favoriete Nederlandse bands aller tijden is The Fatal Flowers. Deze band maakte eind jaren ’80 furore totdat de band er in 1990 een punt achter zette. Zanger Richard Janssen ging verder met Shine en later Rex. Geert de Groot speelt tegenwoordig bij Scram C Baby. Van de andere leden dook Henk Jonkers achter het drumkit op in Hallo Venray en Robin Berlijn als gitarist in de band van zijn levensgezellin Ellen ten Damme en een aantal jaren terug bij Kane. In 1995 vormden Jonker en Berlijn samen met Dick Brouwers (o.a. Daryll-Ann) de band 13. Als ik het goed heb waren er diverse singles, waar ik er zelf eentje van heb (“You’ve had Your Fun” uit 1997). Daarvoor was er ook al een single bij de voorganger van Excelsior Recordings, Electrolux. Tot een album kwam het nooit, tot ik ergens eerder dit jaar de bandnaam op zag duiken bij, jawel, Excelsior Recordings. Met 11 is hun eerste album een feit. Het album smaakt in alle elf (11) liedjes naar The Fatal Flowers. De zang van Berlijn lijkt op die van Janssen, en het gitaar- en drumwerk was kennelijk al karakteristiek voor de Flowers. Negen nummers waren trouwens al opgenomen in 2006 en twee werden er in 2009 aan toegevoegd. Of ik ze zo vaak zal draaien als de Flowers moet de tijd leren, maar ik smul er voorlopig lekker van. Hopelijk vergeten ze niet uitgebreid langs de Nederlandse clubpodia te reizen.


mij=Excelsior / V2

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top