Annasaid – Jua

Annasaid - JuaZe zijn al wereldberoemd in Denemarken, maar de vier jonge honden van Annasaid willen meer. En neem het ze eens kwalijk, Denemarken is ook niet alles. Een debuutalbum dat met vier fiere klappen op de hi-hat begint, heeft bij mij sowieso al een streepje voor. Als vervolgens een flinke portie sprankelende pop als een soort XTC on steroids komt langs varen, kan het echt niet meer stuk. Jua bevat twaalf lekker hoekige songs die doen denken aan de vroege Bloc Party. Britser dan Brits klinkt het en je zou de band in ieder geval eerder in Londen plaatsen dan in het Deense Aarhus. De jengelende gitaarloopjes zijn behoorlijk nadrukkelijk aanwezig, maar alle melodieën zijn zo inventief en aanstekelijk dat het geen moment irriteert. Zanger Martin Sahlertz heeft genoeg variatie in zijn stem, al schiet hij zo nu en dan wel een beetje richting Heaven 17-pathetiek. Heerlijk dat er dan ook nummers op het album staan als het ingetogen Caraïbische “Sun” en het lekker hese “Frenzy”. Jua is vooral gehaast, retestrak, freakerig en bijzonder knap gemaakt. Denemarken zou wel eens snel veel te klein voor ze kunnen worden.


mij=Unity Sound / Surburban

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven